Posted: Sat May 03, 2008 9:34 am
Eso fadialo you n'Alsacia con 14 años tolas mananas. Ya nun ia trabayu pa xente feble! Tardaba 1 hora lo menos en sacar el cuitu de la corte ya namai habia 12 xatas na caseria de la famila Shynoll, asina qu'imaxinai pa una caseiria con 100 xatas el trabayu que hai que fader. No que cinca la materia vexetal, amestabamos-y fleitos de la biesca al cuitu.Carlos wrote:El dueño periódicamente va retirando todo eso, la mezcla de excrementos y materia vegetal, y al sacarlo de la cuadra lo almacena en la típica pila de 'cucho'.
Pues a min guñica nun me suena d'Ayande. Pero dexuro que Ayandes si que lu escuitara en dalgun l.lugar. Carlos, na fala tou dacuandu ente'l Palu p'al.lo ya'l Palu p'aco. Tuviera muitu pa Grandas conos mious pais de rapacin, seique ia por eso.[/quote]Carlos wrote:Ya para acabar, el 'boñiga' de Roberto es una palabra tan asturiana con B como 'moñica' con M. Concretamente se dice así en Llanes, comarca del Cabu Peñes, Villaviciosa, Carreño, Llangreu, Casu y Candamu. Y por si te interesa, Paul, en Ayande está recogida la variante 'guñica'.