[Art: recibido por correo]
"Averamientu na Hestoria de la música Folk n'Asturies"
Enviado por: "JESUS SOLIS"
Fecha: Lun, 9 de Jun, 2008 11:45 pm
Escuela de Música Tradicional Llangréu A.pp.aa. Conservatoriu
Profesional de Música "Valle del Nalón"
Plaza Adaro S/N 33900 SAMA - LLANGRÉU - ASTURIES
Esti 14 Xuno de 2008, cellebramos el taller "Averamientu na Hestoria de
la música Folk n'Asturies" qu' imparte Alberto Ablanedo.
http://www.palimpalem.com/3/cursu2007-2008/body18.html
El taller ye una muestra de l' asigantura de Ensame Folk
http://llangreumusicatradiconal.blogspo ... -folk.html
que ofertose nel entamu d' esti cursu 2007/2008 pero que non se pudo
realizar por falta de alumnao.
El filu conductor pal conteníu del taller son les audiciones que non
solo van provenir de discos/cds, sino también de maquetes y direutos
e incluso d' algo de material inédito, el oxetu ye tresmitir la
perspectiva hestórica de más de 20 años de folk n' Asturias y
facelo de forma amena, atractiva y divertida.
Pa xunto les audiciones tendranse en cuenta y complementaranse los
seguientes puntos:
* Datos hestórico-biográficos de los grupos.
* Discografíes.
* Evolución en formatos (duos, trios, grupos).
* Evolución na instrumentación y na téunica interpretativa.
* Influencies de dientro y fuera d' Asturies.
* Presencia de las diferentes formes musicales d' Asturies nel folk
(muñeires, saltones, jotas y demás).
* Presencia e influencia de los diferentes formatos (tonada, bandes
de gaites, coros, baille...).
* Canciones vs. temas instrumentales.
* Efecto de la industria discográfica n' Asturies.
* Anécdotas y datos de interés.
En definitiva el taller ye un gran trabayo d' Alberto Ablanedo
http://www.palimpalem.com/3/cursu2007-2008/body18.html
tan bueno como lo que nos tien aconstumbraos a lleer dende el so BLOG.
http://albertoablanedo.blogspot.com/
La sesión entamará a les 15h. nel Conservatoriu Valle del Nalón.
Les plazes son llimitaes siendo el preciu de 15 euros y 10 euros pa los alumnos de la escuela.
El plazu d' incripción fina el xueves a les 20h. y puen facese nel
teléfonu 985 67 71 13
Más información en http://llangreumusicatradiconal.blogspot.com o nel teléfonu 985 67 71 13.
Averamientu na Hestoria de la música Folk n'Asturies
Group & solo; voice, bagpipe, guitar, drum, etc.<br>
Banda y solo; voz, gaita, guitarra, tambor, etc.
Banda y solo; voz, gaita, guitarra, tambor, etc.
Moderators: mariamatoyos, Chris, Moderators
Jump to
- Announcements - Anuncios
- ↳ Please read - Por favor leer
- ↳ Causes We Support - Causas que apoyamos
- The Arts - La cultura y las artes
- ↳ Asturian Songbook - Cancionero asturiano
- ↳ Handicrafts - Artesanía
- ↳ Literature - Literatura
- ↳ Music - Música
- ↳ Performance Arts - Artes de representación
- ↳ Time Media Arts - Artes de medios temporales
- ↳ Visual Art - Artes visuales
- ↳ Banda de Gaites USA
- Language - Lenguaje
- ↳ Asturian & Bable - Asturianu y bables
- ↳ Castilian Spanish - Castellano
- ↳ Asturian word of the week - Pallabra selmanal n'asturianu
- Research, Reconnect - Investigación, reconectar
- ↳ About Asturias - Sobre Asturies
- ↳ Asturian Hall of Fame - Sala de fama asturiana
- ↳ Events - Acontecimientos
- ↳ Folklore
- ↳ The Future of Asturias - El futuro de Asturias
- ↳ Genealogy - Genealogía
- ↳ Humor
- ↳ Identity, Nation, Return - Identidad, país, vuelta
- ↳ Introduction of Members - Presentación de miembros
- ↳ Immigrant Stories - Historias inmigrantes
- ↳ Our Photo Album - Nuestro álbum de fotos
- ↳ Political Discussion - Discusión política
- ↳ Review/Recommendation - Crítica/recomendación
- ↳ Symposio: Asturians in US - Asturianos en los EU
- ↳ Travel - Viajar
- ↳ Work & Industry - Trabajo e industria
- ↳ General Discussion - Discusión general
- Recipes & Foods - Recetas y alimentación
- ↳ Breads - Panes
- ↳ Cheeses - Quesos
- ↳ Drinks, Cider - Bebidas, sidra
- ↳ Cookbooks - Recetarios
- ↳ Desserts - Postres
- ↳ Meats - Carnes
- ↳ Poultry, eggs - Carne, huevos de ave
- ↳ Salads - Ensaladas
- ↳ Seafood - Mariscos
- ↳ Soups - Sopas
- ↳ Restaurants & Stores - Restaurantes y tiendas
- ↳ Stews & Fabada - Estofados y fabada
- ↳ Vegetable Dishes - Verduras
- Administrative Support - Apoyo administrativo
- ↳ Feedback - Reacciones
- ↳ Need Help? - ¿Precisas ayuda?
- ↳ Suggest? Submission? - Sugerencia? propuesta?
- ↳ For Translators - Para los traductores
- ↳ Retired Threads - Hilos retirados
- Moderators Only - Sólo moderadores
- ↳ FAQ for Mods - FAQ para moderadores