Estaos Xuníos sidreros/ Cidery United States
Posted: Wed Oct 24, 2012 6:45 am
Noticia garrá de: www.lasidra.as
N'asturianu: http://lasidra.as/index.php?option=com_ ... :actualida
N'inglés: http://lasidra.as/index.php?option=com_ ... &Itemid=71
Los Estaos Xuníos ca vuelta más sidreros
Les estadístiques recueyen un consumu xorreciente de sidre en Washington.
Dende que nel 2009 la NABC entamó a dar los sos cursos sidreros en collaboración cola Universidá de Washington (collecha de pumares, produción de fruta sidrera y facer sidre, teoría y práutica) la sidre va ganando popularidá a reblagos.
La produciión de sidre casero pasó de 4,5 millones de llitros en 2.010 a 12 millones en 2.011, lo que da una idega de la fuercia cola que ta medrando la cultura sidrera nesa fastera del mundiu.
---------
United Statres each time more cider lovers
The statistics show an increase consumption of cider in Wasinhgton.
Since 2009, when the NABC began its cider lectures in collaboration with the Washington University (apple trees harvesting, production of cider fruit and cider making, theory and practice), cider is growing more popular in leaps and bounds.
The homemade cider production went from 4'5 liters in 2010 o 12 million in 2011, which gives an idea of the strenght of the growing cider culture in this side of the world.
N'asturianu: http://lasidra.as/index.php?option=com_ ... :actualida
N'inglés: http://lasidra.as/index.php?option=com_ ... &Itemid=71
Los Estaos Xuníos ca vuelta más sidreros
Les estadístiques recueyen un consumu xorreciente de sidre en Washington.
Dende que nel 2009 la NABC entamó a dar los sos cursos sidreros en collaboración cola Universidá de Washington (collecha de pumares, produción de fruta sidrera y facer sidre, teoría y práutica) la sidre va ganando popularidá a reblagos.
La produciión de sidre casero pasó de 4,5 millones de llitros en 2.010 a 12 millones en 2.011, lo que da una idega de la fuercia cola que ta medrando la cultura sidrera nesa fastera del mundiu.
---------
United Statres each time more cider lovers
The statistics show an increase consumption of cider in Wasinhgton.
Since 2009, when the NABC began its cider lectures in collaboration with the Washington University (apple trees harvesting, production of cider fruit and cider making, theory and practice), cider is growing more popular in leaps and bounds.
The homemade cider production went from 4'5 liters in 2010 o 12 million in 2011, which gives an idea of the strenght of the growing cider culture in this side of the world.