Page 1 of 1
Asturian Romesco Sauce
Posted: Tue Jan 22, 2013 8:55 pm
by Manuell Alvarez
I am looking for an Asturian recipe for Romesco sauce made with Romesco Peppers and almonds. Are the peppers typically spicey and hot?
---------------------------
Estoy buscando una receta para la salsa de romesco Asturiano elaborado con pimientos de romesco y almendras. ¿Son los pimientos típicamente picante y caliente?
Manny
Posted: Thu Jan 24, 2013 1:33 pm
by Maestro Tomberi
La salsa romescu (romesco)es una especialidad típicamente catalana, de manera que es muy fácil que puedas encontrar la receta tradicional. En cuestión de pimientos lo recomendable es utilizar media (o una, según gustos) guindilla. Y si no lo quisieses picante, siempre puedes utilizar una ñora.
---------------------------------------------------------------
Romescu (or romesco) it's a specialty typical from Cataliña, so it's pretty easy you can find the traditional recipe. As for what concerns peppers, I recommend you to use half (or one, depending on tastes) hot pepper. If you would want it mild, you can always use a ñora pepper.
Posted: Fri Jan 25, 2013 5:16 am
by Manuell Alvarez
Hola Maestro Tomberi,
Gracias por su pronta respuesta, sugerencias y gentil ofrecimiento para ayudar. Aprecio saber de ti otra vez, y espero que haya sido bien y tener un año nuevo maravilloso.
Manny
----------------------
Hello Maestro Tomberi,
Thany you for your prompt response, suggestions, and offer to help. I appreciate hearing from you again, and hope that you have been well and having a wonderful new year.
Manny